Kurs Huvudvärk- & Migrän Yoga 15/1-2020

| Niki Schönström | Latest news

2020 01 15 Huvudvärk Migrän Yoga page 001Huvudvärk- och Migrän Yoga
Onsdagar 17.00-18.30

Ny kurs om 10 ggr startar 15/1-2020
Huvudvärk och migränyoga är en modul av MediYogan som är fokuserad på att hitta en balans för att hantera huvudvärk oavsett om det är migränhuvudvärk eller återkommande spännings-eller stresshuvudvärk.

Du får lära dig enkla yogaövningar och meditationer som du kan använda i vardagen för att hantera din huvudvärk. Vi går igenom den djupt avslappnande yogiska andningen som reducerar stress och skapar balans i hela kroppen. Balans är ett av flera viktiga nyckelord för att hantera huvudvärk, och gemensamt för de flesta faktorer som man anser har stark koppling till huvudvärk är att de skapar en inre obalans. Dessa faktorer kan vara allt ifrån väderomslag, sömnbrist, oregelbundna måltider med mera.

Mellan pass 9 och 10 gör vi uppehåll 40 veckor för att ni ska träna er dagligen hemma. Den 10e gången (efter 40 veckor egen träning) ses vi igen för en uppföljning av hur din dagliga träning påverkat din huvudvärk.

Vi kommer även att prata lite om Ayurveda och hur den filosofin indelar individer efter olika kroppstyper, doshas, samt om olika typer av huvudvärk och om hur Ayurvedan indelar huvudvärk efter dosha.
Vi kommer också att nämna och utföra några akutövningar mot migrän, spänningshuvudvärk samt hur man kan stoppa processen i kroppen innan huvudvärken startar.

Den här kursen är specialdesignad för dig med migrän eller återkommande huvudvärk. Migrän- och huvudvärksyoga är utformad av Per Söder, som själv slapp ur ett 40 år långt lidande med daglig migrän. Med yoga som verktyg har Per samarbetat i många år med Migränförbundet.

Kurs om 10 ggr 2500 kr
Lärare: Tove Sandberg
Anmälan: info@nyoga.se

Bindande anmälan men ej personlig.

Om Tove Sandberg:

Mitt namn är Tove Sandberg. Jag är diplomerad Instruktör i MediYoga, utbildad vid MediYoga Institutet i Malmö under våren 2019.
Jag är även leg BMA samt Doktor i medicinsk vetenskap och har arbetat med undervisning av framförallt biomedicinska analytiker, men även sjuksköterskor samt medicine studerande vid såväl Lunds universitet samt vid Malmö högskola/universitet sedan slutet av 90-talet.
Jag har praktiserat olika former av yoga sedan 2012, men huvudsakligen Yinyoga. Möjligheten att kombinera medicinska kunskaper med mitt yogaintresse ledde mig fram till Instruktörsutbildningen vid MediYoga Instituet i Malmö.
Varmt Välkomna!

design & produktion:SL Development - Hemsidor, grafisk design oct annat