WS "Rasa Yoga- Ganesh Flow" with Anjali

| Niki Schönström | Latest news

Välkomna till denna roliga och flödande workshop med Anjali.

Datum:24/10, kl: 13.00-15.30
Pris: 600 kr (bokningen är bindande men kan överlåtas till annan person)
Bokning: info@nyoga.se

Rasa Yoga

På Sanskrit betyder ordet rasa bl.a. smak, juice och essens och det syftar på ett tillstånd där man hänger sig åt känslan. I den yogiska kontexten innebär rasa att finna den inneboende energin som finns i det mänskliga registret av känslor.
I Rasa Yoga blandas det fysiska utövandet av bl.a vinyasa flow med en smart biomekanik med tantra, mantra, mudra, pranayama, meditation, ritualer och mytologiska berättelser med hopp om att skapa en personlig och kollektiv transformation. Rasa yoga handlar om att väcka yogins enorma kreativitet samtidigt som det visas respekt för yogans traditioner. Rasa Yogas grundare är Sianna Sherman.
Ganesh Flow med Anjali
I yoga traditionen finns det många guda- och gudinneformer tillsammans med en mångfald av mytologiska berättelser. Utifrån den tantriska yogafilosofin är de gudomliga formerna en spegling av de olika aspekter som finns inom varje individ. De olika guda- och gudinneformerna, samt deras berättelse bär på rika insikter om varje människas egna liv, natur och person. Därför har varje berättelse en mening och varje gudomlig mytologisk varelse nycklar genom vilket varje människa kan få tillgång till sin kraft och öka förståelsen om sig själv. Genom att lära känna gudarna och gudinnonorna samt deras berättelser, så är det möjligt att stärkas och skapa ett rikare liv fyllt med mening. De mytologiska berättelsernas är inget mer än det som sker inom var och en av oss. Genom att skapa kontakt med de olika karaktärerna i berättelsen, så ges det möjlighet att reflektera över hur de olika aspekterna formar våra beteenden, person och hur vi väljer att leva i världen.
Under denna lördagsworkshop får du träffa elefantguden Ganesha och höra några av många berättelser om honom. Denna underbara elefant älskar sötsaker och efterrätter, han är dörrvakten som står vid varje tröskel och hans fordon är en liten mus på vars rygg han sitter och åker. Det är en av Ganeshas brutna betar som används för att skriva det stora eposet Mahabharata. Elefantguden Ganesha ses även som någon som kan ta bort hinder, men lägger gladligen dit dem ifall anser de är nödvändiga för en utveckling. Här ges du möjlighet till att träffa Ganesha och se hans berättelse som din egen samt få verktyg som stärker dig i att leva tydligare och skickligare genom att göra medvetna val.

I Ganesh Flow utforskas kreativa vinyasa flöden av asana, biomekanik, pranayama, mantra, mudra, meditation, praktisk filosofi och mytologi på ett integrerande sätt till att inspirera och lyfta ditt liv på och utanför din matta.

Anjali Haryana (B.A, M.A, E-RYT 500) har själv utövat yoga och meditation i över 25 år och hon fann vägen dit via sin indiska bakgrund samt sin passion för filosofi och dans. Hennes kärlek till yoga är genom dess enorma kraft som finns i dess tillgänglighet och hur utövandet kan leda till närvaro, självinsikter, fördjupad kontakt till en själv samt verka som en GPS i livet. För Anjali kan yogan och dess filosofi vara av glädje för både individen likväl samhället.
Hon har genomgått en mångfald utbildningar samt lärarutbildningar. Anjali har en bakgrund inom filosofi med fokus på österländsk filosofi och har även 1000 timmar fördjupade studier inom Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Anusara Yoga och yoga med fokus på biomekanik. Hennes undervisning kombinerar detaljerad biomekanik med fokus på andning, rörelseflöden, kreativa sekvenser som kan vara både tillgängliga och utmanande. Hennes klasser skapar fördjupning med en kombination av utmanande och långsamma flöden som både lyfter samt fördjupar stillheten, lyssnandet och integration av kropp, själ och sinne. Hon använder sig gärna av berättelser och mytologier, elementens rytmer, tillsammans med mån- och solcykeln och sång. Hennes undervisning är kreativ, motiverande och upplyftande samtidigt som hon skapar ett utrymme för deltagare att öppna upp, reflektera och återhämta sig. Det som är utmärkande för Anjali är hennes glöd, djup och gnistrande humor som väcker intresse och medvetenhet i alla sammanhang där hon går in. Hon undervisar både i Sverige och internationellt där hon leder öppna och privat klasser, kurser, workshops, retreats och även inom lärarutbildningar.
Anjali har haft möjligheten att studera med några av de mest skickliga, genuina och briljanta lärarna såsom bl.a. Phillip Zarelli och Sianna Sherman, grundaren till den visionärsfyllda Rasa Yoga, och som varit hennes huvudlärare sedan slutet av 90-talet. Rasa Yoga är en innovativ yoga stil som visar vördnad till yogans ursprung, filosofi och historia utan att tappa sin essens och kreativa ådra. Rasa Yoga väver samman intelligent biomekanik och kreativa vinyasa flöden med asana, mantra, mudra, pranayama, filosofi, storytelling och meditation. Rasa Yoga är en rik portal som erbjuder långsamma och dynamiska klasser som ger näring till sinnet, kroppen, hjärtat och själen.
Utöver yogan och dess filosofi, har hennes intresse för de gamla visdomstraditionerna resulterat i många års fördjupade studier. Hon har bl.a. fördjupat sig inom ayurveda tillsammans med en av de äldsta kampsportstraditionerna från södra Indien, kalarippayattu, kinesisk medicin, tibetansk buddhism (såsom bl.a. tummo, tsa lung, dröm yoga, tog chöd), mytologier, ceremonier och ritualer från hela världen som skapar en rytm hos individen i samklang med livets och naturens säsonger. Hon jobbar även som ayurvedisk terapeut, akupunktör med en bakgrund inom kinesisk örtmedicin och även som coach.
Sommaren 2018 skapade Anjali utbildningen The Way som är resultatet av hennes över 25 års studier inom olika visdomstraditioner. The Way handlar om att ta ägarskap över sitt liv genom att bli närvarande samt skapa en relation till alla delarna av en själv.

design & produktion:SL Development - Hemsidor, grafisk design oct annat